Ačokča inak zvaná ako Papriková uhorka je veľmi podobná uhorkám, dokonca sa aj lepšie pestuje. Táto tekvicová poľná zelenina sa pestuje predovšetkým v Južnej a Strednej...
Ačokča inak zvaná ako Papriková uhorka je veľmi podobná uhorkám, dokonca sa aj lepšie pestuje. Táto tekvicová poľná zelenina sa pestuje predovšetkým v Južnej a Strednej...
Parametre produktu
Produkt nemá žiadne parametre.
Parametre produktu
Produkt nemá žiadne parametre.
Popis produktu
Ačokča inak zvaná ako Papriková uhorka je veľmi podobná uhorkám, dokonca sa aj lepšie pestuje. Táto tekvicová poľná zelenina sa pestuje predovšetkým v Južnej a Strednej Amerike.
Konzumujú sa plody, ktoré chutia ako uhorky, alebo listy, ktoré možno pripravovať ako špenát. Plody sú až 5 cm dlhé, spotrebúvajú sa priamo alebo ich môžeme variť, piecť či pridávať do zálievok.
Upozornenie: Veľmi lahodí slimákom.
Ako si vypestovať ačokču?
Pestovanie možné v skleníku, vonku ale aj vo fóliovom kryte.
Predpestovanie vykonávame v apríli.
Hĺbka výsevu je 1–1,5 cm.
Doba klíčenia je 1–2 týždne pri teplote okolo 22 °C.
Rastliny sa presádzajú v máji vonku (po posledných mrazoch.
Stanovisko volíme slnečné a teplé.
Pôda by mala byť humózna, ľahká, výživná a dobre priepustná.
Zálievka mierna, premokrenie rastline škodí.
Rastlinu možno prihnojovať liadkom, trusom alebo postrekom na list.
Chýba alebo je nepravdivý niektorý dôležitý parameter? Uvedené informácie sú len orientačné, pred nákupom vo vybranom obchode odporúčame overiť, že predávaný model má kľúčové vlastnosti podľa vašich požiadaviek. Aj keď sa snažíme o maximálnu presnosť informácií, bohužiaľ nemôžeme zaručiť 100% správnosť. Ceny produktov sú vrátane DPH.