BIO cibuľa jarná žltá - Allium cepa - bio semená cibule - 500 ks
BIO cibuľa jarná žltá - Allium cepa - bio semená cibule - 500 ks
Najlacnejšie ponuky (1)
Popis produktu
Parametre produktu
Parametre produktu
Popis produktu
Cibuľa sa do sveta rozšírila zo západnej Ázie a dnes si varenie bez tejto druhej najrozšírenejšej zeleniny dokážeme len ťažko predstaviť.
Cibuľa jarná žltá je odrodou bežnej kuchynskej cibule v bio kvalite. Cibule sú guľovité, so žlto-hnedou šupkou.
Okrem toho, že tvorí základ desiatky jedál, konzumuje sa tepelne upravená aj surová a podporuje naše chuťové bunky, má tiež vplyv na naše zdravie.
Má vysoký obsah allicín a ďalších zlúčenín, vďaka ktorým zaisťuje prevenciu proti infekciám a slúži ako účinná dezinfekcia ústnej dutiny.
Preto ju často používame aj na liečbu pri prechladnutí. Ďalej obsahuje kyselinu listovú, vitamín C a zásobu železa.
Dokáže človeka nabudiť po všetkých stránkach, povzbudzuje chuť do jedla, zlepšuje náladu, pôsobí protizápalovo.
Semená v bio kvalite sú produktom ekologického poľnohospodárstva a sú vypestované podľa platných noriem EÚ.
Výsev sa robí buď v priebehu zimných mesiacov do skleníka alebo od apríla na vonkajší záhon. Hĺbka výsevu je približne 0,5 - 1 cm. Klíčenie trvá 2 – 4 týždne (záleží od odrody a podmienok na pestovanie). Ideálna teplota na klíčenie je 12 – 18 ºC. Spon 25 – 30 x 10 – 15 cm.
Cibuľa má rada teplé a slnečné stanovisko, prípadne polotieň. Pôda by mala byť piesčito-hlinitá, dobre priepustná a humózna. Mala by byť aj neutrálna alebo mierne zásaditá. Zvýšiť pH môžeme pomocou vápenca alebo dreveného popola, ktorý sa primieša do pôdy. V kyslých a ťažkých pôdach cibuľa ľahko podlieha chorobám.
Pri pestovaní cibule je treba myslieť na dostatočnú závlahu, ale nie prílišné premokrenie cibuliek, a taktiež na dobrý výber hnojiva. Cibuliam vyhovuje fosfor a draslík, naopak hnojivá s dusíkom či chlórom nie sú vhodné. Pokiaľ má cibuľa dobré podmienky, tak hnojenie nie je nutné.
Pri cibuli venujte pozornosť správnemu obdobiu zberu – u prezretých cibúľ sa častejšie vyskytujú choroby, predčasne zozbierané cibule sa zasa zle skladujú. Cibuľa sa zberá v dobe, kedy porast z jednej tretiny až polovice poľahne (spravidla koncom júla).
Zozbieraná cibuľa sa necháva preschnúť na záhone alebo zavesená vo zväzkoch. Keď začne zaschnutá vňať šušťať, dáva sa cibuľa na chladné a suché miesto, s teplotou 0 – 2 ºC.
Chýba alebo je nepravdivý niektorý dôležitý parameter? Uvedené informácie sú len orientačné, pred nákupom vo vybranom obchode odporúčame overiť, že predávaný model má kľúčové vlastnosti podľa vašich požiadaviek. Aj keď sa snažíme o maximálnu presnosť informácií, bohužiaľ nemôžeme zaručiť 100% správnosť. Ceny produktov sú vrátane DPH.
Produkt zatiaľ nemá žiadne recenzie.